YouTube vindbaarheid: tags

24 september 2018 @ 09:32

YouTube vindbaarheid: tags
Ben jij al een tijdje bezig met je YouTube kanaal en probeer je hoger in de YouTube ranking te komen voor meer naamsbekendheid? Een hulpmiddel hiervoor zijn bijvoorbeeld tags. Dit zijn termen die je aan je video toevoegt.

Wat is een YouTube tag?

Als je een YouTube video upload kun je tijdens het uploaden zelf ‘tags’ toevoegen. Een tag is een woord dat vertelt waar een video over gaat of bij welk bedrijf de video hoort. Het is een indicator voor YouTube om jouw video te herkennen zonder de titel of omschrijving te gebruiken. 

Tags worden opgeschreven als losse woorden of als korte zinnen. Je kan meerdere karakters gebruiken en daarom is het ook handig om woorden enkelvoudig en in meervoudsvorm op te nemen. Je weet namelijk niet of iemand zoekt op de term ‘film’ of ‘films’. 
 

Waarom plaats je een tag?

Tags vergroten je zichtbaarheid en daarmee ook het bereik van je video. Tags helpen YouTube de content van jouw video beter te begrijpen. YouTube rankt vervolgens jouw video hoger op die termen, wat zorgt voor een betere zichtbaarheid. 

Wanneer je bij al je video’s gebruik maakt van dezelfde tag relateert YouTube deze video’s aan elkaar. Nadat jouw video is afgelopen wordt jouw volgende video alweer aanbevolen. Zo krijg je een beter bereik. Maar let op! Bij populaire zoekwoorden kan ook de video van jouw concurrent worden weergegeven. Zorg ervoor dat je deze functie uitzet in je instellingen.

Tips voor de tags:

1.    Plaats ook een tag die niet zozeer past bij je video, zoals aboDH. Door deze tag te gebruiken bij al je video’s worden namelijk je video’s aan elkaar gerelateerd. Bij standaard zoekwoorden, zoals ‘video’ is de kans groot dat jouw concurrent deze ook gebruikt. Met standaard zoekwoorden worden je video’s dan gerelateerd aan de video’s van je concurrent. Video’s van jouw concurrent kunnen dan ook aanbevolen worden, wat je natuurlijk niet wilt. 

2.    Maak gebruik van de suggesties van een keywordtool of de zoekbalk van YouTube. Zo kun je kijken of er wordt gezocht op de zoektermen die jij gebruikt. En kom je erachter welke tags populair zijn. De tags van jouw concurrent zijn helaas niet te bekijken. 

3.    De tags mogen tot 500 karakters. Maak optimaal gebruik van deze tekens, maar de tags moeten natuurlijk wel relevant blijven. Het maakt niet uit in welke volgorde de tags staan. Je hoeft er dus niet op te letten dat belangrijke tags vooraan staan. 

 

Delen

to the top

Tags

VideoAbo Pakketten

Maandelijks

 • 12 video’s per jaar
  Iedere maand een nieuwe video

  • Jouw tijdsinvestering:
  • 1x per drie maanden een halve filmdag

  • Kosten per maand al vanaf (excl BTW):
€ 297

Twee wekelijks

 • 26 video’s per jaar
  Iedere 2 weken een nieuwe video
 • Jouw tijdsinvestering:
  1x per drie maanden een halve filmdag

  Kosten per maand al vanaf (excl BTW):

€ 497

Wekelijks

 • 52 video’s per jaar
  Iedere week een nieuwe video

  • Jouw tijdsinvestering:
  • 1x per maand een halve filmdag

  • Kosten per maand al vanaf (excl BTW):
€ 997

Standaard inbegrepen in elk pakket: 

 • VideoAbo denkt mee over de onderwerpen voor de video’s
 • VideoAbo schrijft de onderwerpen uit in professionele scripts
 • VideoAbo komt naar jou toe om te filmen
 • VideoAbo ontwikkelt en animeert jouw logo en grafische titels
 • VideoAbo maakt iedere video geschikt voor social mediakanalen 
 • VideoAbo regelt de muziekrechten van de stockmuziek

Video blog

Ik ga akkoord met het Privacybeleid*

VideoAbo is een video marketing bedrijf en helpt ondernemers met professioneel bewegend beeld op hun website en in hun marketing uitingen. Wij bedenken samen met jou wat je in een video moet vertellen en wanneer je een video moet plaatsen. Door dit in abonnementsvorm aan te bieden, blijven video’s actueel en bespaart het jou veel tijd. 

VideoAbo
Professionele kwaliteit nu bereikbaar

Dagelijkse Groenmarkt 2
2513 AL Den Haag

+31 85 13 01 531
hello@VideoAbo.nl

VideoAbo - Professionele kwaliteit nu bereikbaar

Professionele kwaliteit nu bereikbaar