YouTube vindbaarheid: beschrijving

17 september 2018 @ 09:29

YouTube vindbaarheid: beschrijving
Onder aan je video staat een videobeschrijving op YouTube. Een video beschrijving op YouTube staat onder aan je video. Het komt nog vaak voor dat mensen maar een korte beschrijving van twee zinnen opschrijven. Dit is zonde, omdat ook de beschrijving in van video helpt aan een hogere ranking van je video. En je video moet natuurlijk wel gevonden kunnen worden.

Waarom een beschrijving?

De beschrijving van je YouTube video kun je vergelijken met een meta-omschrijving op je website: een korte samenvatting van wat er wordt verteld. Vul de beschrijving bij je video zo volledig mogelijk in om YouTube te vertellen waar je video over gaat. Laat zoekwoorden terugkomen in je tekst om nog beter gevonden te worden. Plaats deze zoekwoorden een beetje aan het begin van je tekst. Maar zorg er wel voor dat het leesbaar blijft. 

De beschrijving hoef je niet alleen te gebruiken om te vertellen waar je video over gaat. Je kan ook extra informatie geven, zoals informatie over je bedrijf of kanaal. Daarnaast kun je ook nog het transcript toevoegen voor een betere vindbaarheid. In het transcript vertel je letterlijk wat er in de video wordt gezegd. 

Tips voor je beschrijving:

1.    In je beschrijving kun je gebruik maken van 5000 tekens. YouTube laat tot 110 tekens zien. Als de kijker meer wilt zien van de beschrijving moet hij of zij klikken op ‘meer weergeven’. Aan te raden is om 200 tot 250 woorden te gebruiken in je beschrijving. Je kan hem na de 200 – 250 woorden nog aanvullen met je transscript. 

2.    Links in je YouTube beschrijving zijn ook erg waardevol. Plaats de links strategisch in je beschrijving zodat ze ook effectief zullen zijn. Zet niet alle links in een opsomming onder elkaar. Plaats linkjes naar je sociale media-kanalen, website of andere video’s op je kanaal. 

3.    Je kan ook hastags toevoegen in je beschrijving. Dit is wat anders dan de YouTube tags die je kan toevoegen tijdens het uploaden van je video. Deze hastags zijn vooral handig bij trending content, zoals een evenement of bij bekende mensen. Kijkers kunnen zoeken op specifieke hastags en zo terecht komen bij jouw video’s. Let er wel op dat er een limiet is van 15 hastags in de beschrijving. Plaats je meer dan 15 hastags dan negeert YouTube alle hastags. Je video wordt zelfs verwijdert uit je uploads als je teveel hastags gebruikt. 
 

 

 

Delen

to the top

Tags

VideoAbo Pakketten

Maandelijks

 • 12 video’s per jaar
  Iedere maand een nieuwe video

  • Jouw tijdsinvestering:
  • 1x per drie maanden een halve filmdag

  • Kosten per maand al vanaf (excl BTW):
€ 297

Twee wekelijks

 • 26 video’s per jaar
  Iedere 2 weken een nieuwe video
 • Jouw tijdsinvestering:
  1x per drie maanden een halve filmdag

  Kosten per maand al vanaf (excl BTW):

€ 497

Wekelijks

 • 52 video’s per jaar
  Iedere week een nieuwe video

  • Jouw tijdsinvestering:
  • 1x per maand een halve filmdag

  • Kosten per maand al vanaf (excl BTW):
€ 997

Standaard inbegrepen in elk pakket: 

 • VideoAbo denkt mee over de onderwerpen voor de video’s
 • VideoAbo schrijft de onderwerpen uit in professionele scripts
 • VideoAbo komt naar jou toe om te filmen
 • VideoAbo ontwikkelt en animeert jouw logo en grafische titels
 • VideoAbo maakt iedere video geschikt voor social mediakanalen 
 • VideoAbo regelt de muziekrechten van de stockmuziek

Video blog

Ik ga akkoord met het Privacybeleid*

VideoAbo is een video marketing bedrijf en helpt ondernemers met professioneel bewegend beeld op hun website en in hun marketing uitingen. Wij bedenken samen met jou wat je in een video moet vertellen en wanneer je een video moet plaatsen. Door dit in abonnementsvorm aan te bieden, blijven video’s actueel en bespaart het jou veel tijd. 

VideoAbo
Professionele kwaliteit nu bereikbaar

Dagelijkse Groenmarkt 2
2513 AL Den Haag

+31 85 13 01 531
hello@VideoAbo.nl

VideoAbo - Professionele kwaliteit nu bereikbaar

Professionele kwaliteit nu bereikbaar