InstagramTV, wat is het en wat kun jij ermee?

27 juni 2018 @ 14:29

InstagramTV, wat is het en wat kun jij ermee?
Op 20 juni lanceerde Instagram een nieuw videoplatform: Instagram Television oftewel IGTV. Maar wat is dit nieuwe platform nu precies en wat kun jij er als bedrijf of organisatie mee?

Wat is IGTV?

Vanaf nu kun je via deze app video’s van 15 seconden tot wel 60 minuten plaatsen op je Instagramaccount. Dit is een grote verlenging ten opzichte van de gewone Instagram Video’s. Deze mochten namelijk maar 60 seconden duren. Je maakt de video’s voor IGTV wel in een aparte app, maar deze staat direct in verbinding met Instagram. Een ander groot verschil met het "gewone Instagram" is het formaat van de video's. Waar je op Instagram bij voorkeur vierkante video's plaatst, maakt IGTV alleen verticale video’s. Zij doen dit omdat de meeste sociale mediagebruikers gewend zijn aan dit formaat bij het zien van snappy-video's. Dus als jij last hebt van het Vertical Video Syndrome hoef jij je vanaf nu gelukkig geen zorgen meer te maken :-).

Het platform bestaat uit 3 verschillende categorieën. Je kunt video’s bekijken van mensen die je volgt (following) of van mensen die je worden aangeraden (for you). De populaire of viral video’s staan in een aparte categorie “Popular” genoemd. 

IGTV wordt naar verwachting de eerste echte concurrent van YouTube, omdat IGTV makkelijker in het gebruik zal zijn op je smartphone. Je kunt eenvoudig door "swipen" en bijvoorbeeld wisselen van kanaal. 

Wat vinden wij van IGTV?

Onze eerste ervaringen zijn erg positief. We verwachten dat dit nieuwe videoplatform veel mogelijkheden en mooie kansen gaat bieden voor organisaties. Vooral wanneer je je richt op een jongere doelgroep heb je naar verwachting veel aan dit platform. Het is op dit moment helaas (nog) niet mogelijk te adverteren op IGTV. We verwachten echter wel dat deze mogelijkheid met een van de updates wordt toegevoegd, aangezien Instagram onderdeel is van Facebook.

IGTV biedt wel de mogelijkheid tot het analyseren van de kijk-data van je video's. We zijn erg blij met de mogelijkheden tot deze analyses. Meten is namelijk weten! Analyses van de video’s zijn erg belangrijk. Je kunt een video publiceren, maar als iedereen halverwege afhaakt is er toch iets mis. En dat is ontzettend zonde van je tijd en geld. Met de analyses zie je wanneer de kijker afhaakt, zodat je vervolgens de video (en dus je bereik) kunt aanscherpen.

Wij gaan ermee aan de slag! 

PS Volg jij ons al op Instagram voor een kijkje achter de schermen?

 

Delen

to the top

Tags

VideoAbo Pakketten

Maandelijks

 • 12 video’s per jaar
  Iedere maand een nieuwe video

  • Jouw tijdsinvestering:
  • 1x per drie maanden een halve filmdag

  • Kosten per maand al vanaf (excl BTW):
€ 297

Twee wekelijks

 • 26 video’s per jaar
  Iedere 2 weken een nieuwe video
 • Jouw tijdsinvestering:
  1x per drie maanden een halve filmdag

  Kosten per maand al vanaf (excl BTW):

€ 497

Wekelijks

 • 52 video’s per jaar
  Iedere week een nieuwe video

  • Jouw tijdsinvestering:
  • 1x per maand een halve filmdag

  • Kosten per maand al vanaf (excl BTW):
€ 997

Standaard inbegrepen in elk pakket: 

 • VideoAbo denkt mee over de onderwerpen voor de video’s
 • VideoAbo schrijft de onderwerpen uit in professionele scripts
 • VideoAbo komt naar jou toe om te filmen
 • VideoAbo ontwikkelt en animeert jouw logo en grafische titels
 • VideoAbo maakt iedere video geschikt voor social mediakanalen 
 • VideoAbo regelt de muziekrechten van de stockmuziek

Video blog

Ik ga akkoord met het Privacybeleid*

VideoAbo is een video marketing bedrijf en helpt ondernemers met professioneel bewegend beeld op hun website en in hun marketing uitingen. Wij bedenken samen met jou wat je in een video moet vertellen en wanneer je een video moet plaatsen. Door dit in abonnementsvorm aan te bieden, blijven video’s actueel en bespaart het jou veel tijd. 

VideoAbo
Professionele kwaliteit nu bereikbaar

Dagelijkse Groenmarkt 2
2513 AL Den Haag

+31 85 13 01 531
hello@VideoAbo.nl

VideoAbo - Professionele kwaliteit nu bereikbaar

Professionele kwaliteit nu bereikbaar