Wat kost een bedrijfsfilm?

Steeds meer bedrijven laten zich zien door middel van een promotie- of bedrijfsfilm. Een promotiefilm is namelijk leuk om naar te kijken en straalt ook professionaliteit uit. Maar wat zijn eigenlijk de kosten als je een video wilt laten maken? Een exact bedrag is vaak moeilijk te vinden op het internet. Een video laten maken kent een heel proces en is niet zomaar in een dagje gebeurd. De tarieven van een bedrijfsfilm verschillen per lengten, hoe uitgebreid je een video wilt hebben. Het maakt uiteraard ook uit door welk bedrijf je een video laat maken. Een professionele film laten maken kent dus een heel proces. Dit proces bestaat uit drie fasen van videoproctie:

Fasen van videoproductie

Fase 1: Voorbereidingen (pre-productie)

Voor het maken van een bedrijfsfilm moeten er eerst voorbereidingen worden getroffen. Dit noemen we ook wel de pre-productie. Tijdens de pre-productie bepaal je het doel van je video, wat je wilt laten zien, wat je gaat vertellen in je video enzovoorts. Daarnaast wordt er gekeken of er nog extra materialen nodig zijn, zoals een camera of lampen. Twee weken voor de opnames ontvang je dan het briefingsdocument en een week van de tevoren de scripts om je voor te kunnen bereiden voor de opnames.

Fase 2: Opnames

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, het script klaarligt en eventueel materiaal gehuurd is, is het tijd om te filmen. Ook wel de productie genoemd. De opnames worden gedaan op locatie. En er komen meestal een of twee mensen van ons filmen tijdens de opnames.

Fase 3: Afwerking (post-productie)

Wanneer alle beelden zijn opgenomen, moeten deze uiteraard nog in elkaar worden gezet in de montage. Dit noemen we ook wel post-productie. In de afwerking worden alle elementen samengevoegd. Nadat de video is gemonteerd, wordt de eerste versie in een online reviewtool naar jou toegestuurd. Hierin geef jij feedback op de video. Deze feedback ontvangen onze editors meteen en zij zullen deze aanpassen naar jouw wensen. Zo wordt de video bewerkt naar het gewenste resultaat.

Kosten van een bedrijfsfilm

De voorbereidingen, opnames en de afwerking worden allemaal berekend bij de kosten van het laten maken van je bedrijfsfilm. De prijs van een bedrijfsfilm is dus moeilijk van tevoren vast te leggen en de tarieven hangen af van meerdere factoren. Maar de kosten van een bedrijfsfilm liggen niet meer zo hoog als een aantal jaren geleden. Het is nu niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor kleine bedrijven mogelijk om hun organisatie te promoten via video.

De kosten voor het laten maken van een uitgebreide video zal ongeveer rond de 3000 euro bedragen. Maar bij VideoAbo splitsen we deze kosten van een bedrijfsfilm over een aantal maanden. Zo heb je voor hetzelfde bedrag in plaats van één lange bedrijfsfilm meerdere korte kwalitatieve films die je over een langere periode online kan verspreiden. Het voordeel hiervan is dat je continue zichtbaar blijft met nieuwe content en professionele video’s. Zo kun jij je klanten langer binden. Wat je per maand betaalt, hangt af of jij wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een nieuwe video wilt plaatsen.

Meer weten over onze abonnementen?
Kijk dan op Video Abonnement Pakketten

to the top

Tags

VideoAbo Pakketten

Maandelijks

 • 12 video’s per jaar
  Iedere maand een nieuwe video

  • Jouw tijdsinvestering:
  • 1x per drie maanden een halve filmdag

  • Kosten per maand al vanaf (excl BTW):
€ 297

Twee wekelijks

 • 26 video’s per jaar
  Iedere 2 weken een nieuwe video
 • Jouw tijdsinvestering:
  1x per drie maanden een halve filmdag

  Kosten per maand al vanaf (excl BTW):

€ 497

Wekelijks

 • 52 video’s per jaar
  Iedere week een nieuwe video

  • Jouw tijdsinvestering:
  • 1x per maand een halve filmdag

  • Kosten per maand al vanaf (excl BTW):
€ 997

Standaard inbegrepen in elk pakket: 

 • VideoAbo denkt mee over de onderwerpen voor de video’s
 • VideoAbo schrijft de onderwerpen uit in professionele scripts
 • VideoAbo komt naar jou toe om te filmen
 • VideoAbo ontwikkelt en animeert jouw logo en grafische titels
 • VideoAbo maakt iedere video geschikt voor social mediakanalen 
 • VideoAbo regelt de muziekrechten van de stockmuziek

Video blog

Ik ga akkoord met het Privacybeleid*

VideoAbo is een video marketing bedrijf en helpt ondernemers met professioneel bewegend beeld op hun website en in hun marketing uitingen. Wij bedenken samen met jou wat je in een video moet vertellen en wanneer je een video moet plaatsen. Door dit in abonnementsvorm aan te bieden, blijven video’s actueel en bespaart het jou veel tijd. 

VideoAbo
Professionele kwaliteit nu bereikbaar

Dagelijkse Groenmarkt 2
2513 AL Den Haag

+31 85 13 01 531
hello@VideoAbo.nl

VideoAbo - Professionele kwaliteit nu bereikbaar

Professionele kwaliteit nu bereikbaar